mandag 22. juli 2013

En stor forandring i livet

Snart er det ett år siden jeg tok en Gastric bypass og jeg er veldig fornøyd med resultatet. Prossessen begynte i april 2012 og jeg veide da 115 kilo. 115 kilo og 156 cm lita. Livet mitt var tungt og vanskelig. Jeg sliter nemlig med angst og det ble ikke bedre av å gå rundt å være så tykk.

Jeg har i mange år prøvd å gå ned i vekt. Har prøvd alle dietter, kurs og pulverkurer. Jeg har slitt meg spiseforstyrrelser, bullimi, og gikk ned mange kilo, i tillegg til at jeg hadde et stort rusproblem. Men så traff jeg mannen min og ble gravid, jeg kuttet ut all rus og rettet opp livet mitt. Dermed gikk jeg opp mange, mange kilo. Til jeg i fjor ikke klarte mer og måtte ta et valg. Skulle jeg leve resten av livet som tykk eller skulle jeg gjøre noe drastisk med det. Jeg valgte det siste. Jeg måtte ta tak i livet mitt og snakket med min lege. Jeg ble sendt videre til Overvektsheten på UNN. Der ble vi enige om at jeg skulle sendes videre til Nordlandssykehuset for en utredning for å se om jeg kunne få en gastric bypass.

For å gjøre en lang historie kortere, etter både kurs og oppfølging og streng beskjed om et sunt kosthold, så fikk jeg en drøm oppfylt. Jeg fikk denne operasjonen. Men først måtte jeg gå ned mellom 5-8 kilo og når det var gjort, måtte jeg gå på en kur med pulver i tre uker før operasjonen. Det var vanvittig tungt, men jeg klarte det til slutt og dagen for operasjonen var endelig kommet.

Fra april 2012 til i dag, 22. juli 2013 har jeg gått ned 47 kilo og jeg er kjempefornøyd

1 kommentar:

  1. Hei ! så flott blogg ! Jeg ville bare si at jeg synes du var veldig fin på det øverstebildet også jeg ! men du store all verden for en forandring ! keep it up ! klem fra "helgine"

    SvarSlett